הלול הראשון הוקם עם עליית הקיבוץ על הקרקע בשנות הארבעים המאוחרות. בתחילה היה לול לביצי מאכל, לאחר מכן לול משולב, חלקו ביצי מאכל וחלקו לול פיטום.
בשנות החמישים נעשה גם ניסיון לגידול אווזים במסגרת הלול והופעלה מדגרה לאפרוחים. הלול היווה אחד הענפים המרכזיים בקיבוץ עד להקמתו בשנות השבעים של ענף ההודים בעברון. תוך מספר שנים עלה ופרח הענף והביא שגשוג והצלחה כלכלית.
הודיית עברון פרחה בשנות השבעים, השמונים והתשעים. הגיעה להיקף יצור של 1700 טון ברמה מקצועית וכלכלית מהגבוהות והטובות בארץ.
בתחילת שנות האלפיים, נסגרה יחידת הגידול בשטח הקיבוץ וב-2006 הוסבה החווה שבשדה לחווה מבוקרת ומשוכללת לגידול עופות פטם.
ב 2009 גדל שטח החווה מ - 5 דונם ל - 10 דונם.
כמות הבשר מגיעה ל 320 טון במחזור גידול. החווה משווקת 1600 טון בשר עוף בשנה.
מילועוף איחדה בין משקים לארגון אחד שנקרא "אינטגרציה" . תחת ארגון זה מילועוף מספקת את העופות, התערובת והציוד הנדרש והחווה מספקת את הגידול. באינטגרציה כלולים כ - 40 משקים המדורגים עפ"י תוצאות מקצועיות.
בחודש יולי 2016 דורגה חוות עברון במקום הראשון בין משקי האינטגרציה.
הלולים מבוקרים ע"י מערכת השולטת על הטמפרטורה בלול דרך בקרי איוורור, כניסות אוויר ו"מזרון לח", המקרר את הלול בקיץ ל 25 מעלות.
צוות הלול מצומצם ויעיל וכולל מנהל ועובד.
כיום מגדלים כ-1300 טון פטם ב-6 מחזורים בשנה. העופות יוצאים מעברון לשוק דרך מילועוף, שמשווקת את הבשר לצרכנים בארץ ובינהם רשתות כמו שופרסל ורמי לוי.
חוות עברון נחשבת חווה טובה ביותר ברמת ניהול גבוהה וצוות עובדים מעולה.
בשנה הקרובה מתכננים להתחדש במערכת קומפוסטציה לפינוי פסולת עופות, מה שימנע באופן מוחלט ריחות לא נעימים.
היעדים לעתיד: לשמור על יציבות, להמשיך בתוצאות הגידול הטובות ולהישאר בצמרת דירוג המגדלים.